Gyanús a DNA-nak a szovátai Só útja is

Még koránt sincs vége a DNA e heti fokozott aktivitásának: ma délelőtt a szovátai önkormányzatnál vizsgálódtak a Só útja elnevezésű projekt kapcsán.
Hirdetés

Az országos korrupcióellenes hatóság (DNA) marosvásárhelyi ügyészei péntek délelőtt a szovátai polgármesteri hivatalt kutatták át, ahol egy európai uniós finanszírozású projekt dokumentumait vizsgálták át. Az 1,1 millió euró összértékű Só útja megaberuházás a település idegenforgalmának fejlesztését célozta meg.

Az Agerpres szerint ez az egyik legnagyobb hazai beruházás, melyet a Regionális Operatív Program keretében nyert támogatást. Az infrastrukturális fejlesztéseket 90 százalékban elvégezték már, de a munkálatok leálltak, mivel a Regionális Fejlesztési Ügynökség egy bejelentés nyomán szakértői vizsgálatot rendelt el a felhasznált anyagokat illetően. A beruházás megvalósulása azért is késik, mert új közbeszerzési eljárást kellett hirdetni egy kilátó megépítésére.

A Só útja egy 80 hektáros területen lett kialakítva a Medve-tó és Mogyorós-tó, illetve több kisebb tavat érintve. A Nemzetközi Zöld utak hálózatához tartozik, ez Maros megye első zöld útja. A Marosszentgyörgyöt Parajddal összekötő út a valamikori római illetve a középkori székely sószállító út nyomvonalát több mint 60 kilométeren át követő jelölt gyalogösvény és biciklis útvonal. Az út összekapcsolja Marosmente, Nyárádmente, Kis-Küküllőmente és a Sóvidék kulturális és természeti értékeit, így az érdeklődők befogadható és feldolgozható formában ismerhetik meg a környék látnivalóit – szerepel a projekt leírásában. 

Fotó: korpa.ro/Gábor Lajos

Hirdetés