Nem biztos, hogy akarja az RMDSZ az alpolgármesteri tisztséget

Arra a tíz hónapra nem biztos, hogy érdemes.
Hirdetés

Az RMDSZ-en belül és a szatmárnémeti lakosság körében is megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy beleüljön-e az ilyen csalafinta módon üressé tett alpolgármesteri székbe a Szövetség egy képviselője vagy sem, az azonban mindenki számára világos, hogy a helyzet felemás. Kereskényi Gábor szatmárnémeti RMDSZ elnök szerint „a mérgezett alma tipikus esetével” kerültek szembe, ezért a döntést elsietniük semmiképpen nem szabad.

Szerdán — első lépésként — az RMDSZ városi tanácsosai ülnek össze, hogy megbeszéljék, hogyan tovább, nekik van ugyanis a legjobb rálátásuk arra, hogy mire számíthat Dorel Coica mellett egy magyar alpolgármester.

Tíz hónapra lehet magyar alpolgármestere Szatmárnémetinek, ha állít jelöltet az RMDSZ. Egyelőre fontolgatják, hogy milyen döntést hozzanak, mert félnek, hogy rosszul is elsülhet a dolog.

Kereskényi Gábor, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke szerint nagyon körül kell járni a kérdést, alaposan fel kell mérni, hogy a 2016. júniusi önkormányzati választásokig milyen hozadéka lehet a szervezet és a szatmárnémeti magyarok számára, ha van RMDSZ-es alpolgármester. Bármilyen döntést is hoz majd a választmány, annak mindenképpen hatása lesz a jövő évi választásokra, figyelmeztet Kereskényi. Ha lesz RMDSZ-es alpolgármester, akkor például kivédhetővé válnak majd a szövetség jelenlegi városvezetéssel szembeni kritikái.
 

Hirdetés