Mégsem tiltanák be a kibédi hagymaárusítást

Az viszont tény, hogy a rendőrség törvényszegéssel vádolja az útpadkán portékájukat kínáló embereket.
Hirdetés

Sem a Maros megyei forgalmi rendőrségnek, sem a helyi rendőrőrsnek nem áll szándékában betiltani Kibéden, hogy a helyi hagymaárusok a házuk előtt, a kapukban árulják a hagymájukat. Ám a rendőrség fenntartja, hogy az árusok törvényt szegnek.

„Van valami igazság abban, hogy gondban vagyunk a kibédi hagymaárusokkal, de idén még egyszer sem szólítottuk fel őket arra, hogy többé ne árulják a portékájukat az úton” – jelentette ki a maszol.ro-nak a Maros megyei nagyközség rendőrőrsének parancsnoka.

A Maros megyei rendőrség szóvivője nem tud semmilyen betiltási szándékról. „Ha az árusoknak van engedélyük a polgármesteri hivataltól, akkor nincs semmi probléma” – mondta a maszol.ro-nak Andreea Pop.

A szóvivő elmondta: a közlekedés-rendészetnél sem tudnak betiltási szándékról. „Az viszont tény, hogy ezek az árusok megszegik a törvényt” – jelentette ki. Andreea Pop a 195/2002-es sürgősségi kormányrendeletet (a KRESZ-t) idézte, amely szerint tilos a kereskedelmi tevékenység a közutak padkáján, a „biztonsági övezetükben” és a parkolókban.  „Az útpadkán történő kereskedés veszélyezteti a közlekedés biztonságát” – magyarázta.

 

Hirdetés