Rommá verte Szatmárt a jégeső

Hétfő délután rászakadt az ég a partiumi városra.
Hirdetés

Ítéletidő pusztított hétfő délután Szatmárnémetiben – közölte a szatmar.ro hírportál.
A helyi idő szerint 16 óra (közép-európai 15 óra) tájt kezdődött ítéletidő Szatmárnémeti központi részét érintette, lekopaszította a fákat, autókat rongált meg, a régi városközpontban a Divatház környékén és a színház utcájának egy részén igazi árvíz volt.

Egy szemtanú beszámolója szerint átlagosan diónagyságú jégdarabok hullottak az égből, de akadt közöttük tojás nagyságú is. A portál szerint egy jégdarab egy tömbházlakás ablakát is betörte.

Az olvasók által beküldött képeken és videofelvételeken az látható, hogy a vihar elvonulta után az épületfalak mellett kialakult öt-tíz centiméteres jégréteget lapáttal takarítják a helybéliek, és az esővíz elvezető csatornák bedugulása miatt ellepte a víz a városközpont bizonyos részeit.

Nem csupán a megyeszékhelyen okozott károkat az ítéletidő: Altfatter Tamás alprefektus elmondta: a megyében hétfőn 19 óráig 25 és 32,2 liter csapadék esett négyzetméterenként. Több településen is villanyoszlopok dőltek ki. Dobra, Erdőd, Mikola, Lázári, Dabolc, Halmi és Kökényesd is az érintett települések között van. Egyes helyeken a veteményeskerteket is tönkretette a vihar.

Kép: Tomi Rasmus/Szatmar.ro

Hirdetés