A székely termékeket is szeretik a királyi családban

Szárnyashús, ásványvíz, sajt – valóban királyi élet. Királyság nélkül is.
Hirdetés

Erdélyi porcelánban erdélyi tej, sajt, szárnyas és tojás kerül a román királyi család asztalára, amit erdélyi borvízzel nyomtatnak le. A termékeket azok a cégek szállítják a volt uralkodónak és „udvartartásának”, amelyek megkapták „A Királyi Ház Beszállítója” címet.

Újabb erdélyi cég, a kozmetikumokat és tisztítószereket, többek között a Gerovital termékeket gyártó kolozsvári Farmec kapta meg a hónap elején „A Királyi Ház Beszállítója” (Furnizor al Casei Regale a României) címet. Ezzel 64-re emelkedett azoknak a cégeknek és egyéni vállalkozóknak a száma, kiknek papírjuk van róla, hogy termékeiket Mihály király és családja használja.

A királyi család által kedvelt termékek között jó néhány erdélyi van. Mihály király és Anna királyné, Margit, Ilona, Irén, Zsófia, valamint Mária hercegnő és családjaik bibarcfalvi és borszéki ásványvízzel csillapítják a szomjukat, kerül az asztalukra a Fehér-megyei Transavia által forgalmazott szárnyashús és a szászsebesi Triticumtól származó tojás, előfordulhat, hogy éppen a gyulafehérvári Apulum Rt. által gyártott porcelánban, de előszeretettel fogyasztják az Albalact tejtermékeit, valamint a Napolact Cegén előállított sajtjait.

Ételeik ízét a Kotányi fűszerek adják meg, a Kandia Dulce termékei édesítik az életüket, kávéscsészéikben Tchibo gőzölög, egészségük felett, stílszerűen, a Regina Maria őrködik, testi bajaikra pedig a HelpNet szállítja a gyógyírt. Ha borozhatnékjuk van, a Murfatlar, a Halewood, az Alcovin és a Tohani pincészetek nedűi közül válogathatnak, de külön beszállítójuk van hidegen sajtolt olajra, papírárúra, bútorra, világítótestekre és háztartási gépekre is.

Hirdetés