Csoda lenne, ha a pápa tényleg Romániába látogatna

A meghívás és annak elfogadása is inkább protokolláris gesztus.
Hirdetés

Elméletileg nem kizárt, de nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy Ferenc pápa Romániába látogasson – nyilatkozta a maszol.ro-nak Potyó Ferenc. A gyulafehérvári érsekség pápai prelátusát annak kapcsán kérdezték, hogy az elnöki hivatal szerint a katolikus egyházfő elfogadta Klaus Johannis meghívását.

Klaus Johannis vatikáni látogatása után az elnöki hivatal közölte, hogy Ferenc pápa elfogadta az államfő meghívását Romániába. A látogatás időpontja nem ismeretes, a közlemény szerint ezt majd „diplomáciai úton” egyeztetik a felek. A gyulafehérvári római katolikus érsekség pápai prelátusa, Potyó Ferenc azonban úgy véli: „nagyon-nagyon kicsi” a valószínűsége annak, hogy Ferenc pápa valóban eljöjjön Romániába, és ennél is kisebb az esély arra, hogy Erdélybe is eljusson.

„Ezek a meghívások legtöbbször protokollárisak. Egy az, hogy Ferenc pápa igent mondott a felkérésre, és más az, hogy el is jön Romániába. Sajnos a romániai látogatásának nagyon sok akadálya van, és nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez megvalósul” – jelentette ki a maszol.ro-nak Potyó Ferenc, hozzátéve: a szentatya sem fiatal már, nyolcvan felett jár.
 

Hirdetés