Odaveszhet Románia egyik legősibb írásos nyelvemléke

És egyben elpusztulhat a legnagyobb hazai szemétlerakat. Ha... kiirtják az erdőket! Vigyázat: HUMORVESZÉLY!
Hirdetés

Számos romániai és nemzetközi természetvédelmi szervezet meghúzta a vészharangokat Hágában. Egy közös nyilatkozatban kifejtették, hogy ha az erdőirtás ilyen ütemben megy tovább, Románia alig néhány éven belül oda jut, hogy nem lesz egy ligetecske, ahol az ember eldobhat egy  PET-palackot vagy sörösdobozt.

„Ismét önkéntes száműzetésre kényszerülünk, idegenek közt kell élnünk, németek, olaszok, franciák közt, hogy legyen nekünk is egy kis szögletnyi erdőnk, ahova a szemetünket eldobhatjuk. Mert odahaza nem lesz semmi, de semmi”, nyilatkozta egy ismert romániai környezetvédelmi aktivista. Románia évi 300 millió tonna erdei PET-palackot termel, mely eredménnyel világviszonylatban az első helyen áll. Ehhez jönnek még a műanyag csomagolóanyagok, miccses tálcák, a különböző méretű sörösdobozok és a legkülönfélébb műanyagok.

A helyzet a munkaerőpiacot is befolyásolhatja, hiszen a Verestóy Attilától fát lopó romák arra kényszerülhetnek, hogy napi betevőjük megszerzése érdekében egyenesen az államtól lopjanak. Sőt, előfordulhat, hogy hamarosan elpusztul Románia egyik legősibb felirata is, amely egyenes bizonyítéka annak, hogy a románok itt éltek és itt írtak. A nevezetes „Ménmarót + Lili = LOVE 899 AD” feliratot egy öreg tölgyfa kérgébe vésték, de ha nem vigyázunk az erdőkre, hamarosan furnérlemez készül belőle.

Hirdetés