Tényleg lemond a Maros megyei tanács magyar alelnöke

Kelemen Márton magánéleti okokra hivatkozik.
Hirdetés

A Maros Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke, Kelemen Márton május 22-ével kezdődően adta be lemondását, amit április 24-én iktatott. A jelenleg még funkcióban levő tisztségviselőt azért kereste meg a Népújság, hogy tisztázza azokat a híreszteléseket, melyek szerint csak bejelentette lemondási szándékát, de nem nyújtotta be hivatalosan a lemondási nyilatkozatát.

Kelemen Márton elmondta, bár esetében nincs kötelező felmondási idő, azért jelölt meg egy hónappal későbbi időpontot, hogy a megyei tanács minél rövidebb ideig maradjon RMDSZ-képviselő és alelnök nélkül.

„A májusi tanácsülésen mindössze az várható, hogy a képviselők tudomásul veszik a lemondásomat, a júniusi ülésen kerülhet sor az új RMDSZ-tanácsos beiktatására, ezt követően választhat a képviselőtestület új alelnököt. Úgy vélem, hogy az RMDSZ-frakció kapcsolata a többi frakcióval elég jó és konstruktív ahhoz, hogy az alelnöki tisztségre a továbbiakban is RMDSZ-es tanácsost válasszanak meg” – tette hozzá. Kelemen Márton helyét a tanácsban várhatóan az RMDSZ megyei tanácsosi listáján következő Gál Ernő foglalja el, aki tagja a segesvári közgyűlésnek. Lemondásának okáról csak annyit mondott, „magánéleti és szakmai okok miatt döntöttem így.”
 

Hirdetés