Tőkés már nem érti Orbánt

Se a magyar kormány nemzetpolitikáját. Se a Magyar Nemzet Szilágyi Zsoltot: az MPP államfőjelöltjeként írt róla.
Hirdetés

Követhetetlen és átláthatatlan a magyar kormány nemzetpolitikája – bírálta Tőkés László, a Fidesz EP-képviselője az Orbán-kormányt csütörtökön Borbély Zsolt Attila Negyed évszázad erdélyi magyar politikatörténete: 1989–2014 című könyvének bemutatóján.

Orbán Viktort viszont igyekezett menteni: biztos egyéb teendői és küzdelmei miatt nincs ideje arra, hogy a nemzetpolitikával foglalkozzon. A Magyar Nemzet tudósításából az derül ki, hogy Tőkés László nem érti, hogy a Fidesz mostanában miért az RMDSZ-t támogatja, és az őszi romániai államfőválasztáson miért inkább Kelemen Hunort támogatta, mint Szilágyi Zsoltot, az Erdélyi Magyar Néppárt jelöltjét. Mármint képileg: Kelemen Hunor olyan képpel is kampányolt, amelyen Orbán Viktorral fog kezet.
 
A tudósításból nem derül ki, hol tartották a könyvbemutatót (feltételezhetően Budapesten), amelyen sok szó esett a román titkosszolgálatok beavatkozásáról az erdélyi magyar közéletbe. Az viszont kiderült, hogy a Magyar Nemzet (és utána a fél magyar sajtó) a Magyar Polgári Párt jelöltjének állította be Szilágyi Zsoltot. Ami azért vicces, mert az államfőválasztáskor az MPP már az RMDSZ szövetségese volt.
 
További értetlenkedésről és politikai indíttatású megfigyelésekről az alábbi linken lehet olvasni.
 
 

Hirdetés