Dobre: a magyaroknak áll a zászló Maros megyében

Mivel az új választási törvény értelmében az RMDSZ-nek van a legnagyobb esélye a megyei közgyűlés elnöki székének megszerzésére.
Hirdetés

Az új választási törvény Maros megye esetében leginkább az RMDSZ-nek és a PSD-nek kedvez, az RMDSZ lesz a legnagyobb esélyes a megyei tanácselnöki tisztség elnyerésére, mert mindig neki volt a legtöbb tanácsosa – jelentette ki Ciprian Dobre, a Maros megyei közgyűlés elnöke, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) megyei társelnöke (képünkön). A párt másik társelnöke, Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester szerint nem is lenne baj, a probléma az, hogy – szerinte – például az RMDSZ helyi tanácsosai nem a városért akarnak tenni, hanem akadályozzák az önkormányzat munkáját.

A két politikus szerint a verseny, a versengés értéket, hitelességet és legitimitást biztosít, a minap megszavazott választási törvény azonban a középszerűséget, a politikai csiki-csukizást promoválja. A Szociáldemokrata Párt (PSD) szerintük azért szavazta meg a helyi választási törvényt ebben a formában, hogy a polgármestereket egy fordulóban, a megyei tanácselnököt pedig a tanácsosok válasszák meg maguk között, mert félnek a választóktól, nem merik vállalni az igazi megmérettetést.

Hirdetés