A szatmári PNL is az RMDSZ-nek udvarol

Vagyis nem tartják rossz ötletnek a német szervezet javaslatát a hármas koalícióról.
Hirdetés

A liberális párt vezetői szerint szükségük lehet az RMDSZ-re Szatmár megyében ahhoz, hogy leváltsák a PSD-t. A kérdés az, hogy a szövetség meddig ragaszkodik még a szocialistákhoz.

„Semmi kifogásom a hármas koalíció ellen, sőt, jelen pillanatban úgy tűnik, hogy az RMDSZ-re is szükségünk van ahhoz, hogy leváltsuk a PSD-s vezetőséget” — nyilatkozta a Friss Újságnak a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Szatmár megyei társelnöke, Romeo Nicoară, akit azzal kapcsolatosan kérdeztek, hogy Leitner János, a Német Demokrata Fórum (NDF) megyei elnöke bejelentette: hármas, PNL–RMDSZ–NDF koalíciót szeretne alakítani a 2016-os helyhatósági választásokig az elérhető eredmények maximalizálása érdekében.

Nicoară elmondta, a Szociáldemokrata Párttal (PSD) semmiképp sem működhetnek együtt, sőt az várható, hogy országos szinten nagyon erősen polarizálódnak a politikai erőviszonyok a bal- és a jobboldali tömb között. Úgy vélte, szatmári szinten érdemes foglalkozni az ötlettel, hogy az NDF mellett az RMDSZ-szel is koalíciót kössenek. A PNL-elnök hozzátette: alapjában véve nem a pártok közötti megállapodások fogják eldönteni a választást, hanem a szavazók.

„Felnőtt, érett emberek járulnak majd az urnák elé, akik tudni fogják, nekik és a helyi közösségnek mi a jó” — fejtette ki Romeo Nicoară, aki szerint az RMDSZ számára a legfontosabb most az, hogy maga mellett tudja tartani a szavazóbázisát, mivel sokan csalódtak a Szövetségben a tavaly őszi elnökválasztáskor. Úgy vélte továbbá, az is joggal aggasztja az RMDSZ-t, hogy a szimpatizánsai adott esetben átpártolhatnak az NDF-hez.

Hirdetés