Bolívia bekeményít Tóásó-ügyben

A latin-amerikai ország belügyminisztere nyilvánosságra hozta a Baptista Szeretetszolgálat Tóásó Elődöt kimenekítő tagjainak nevét.
Hirdetés

Várható volt a reakció a bolíviai hatóságok részéről Tóásó Előd és Mario Tadic kimenekítésére. Hugo Maldiz bolíviai belügyminiszter nyilvánosságra hozta a Baptista Szeretetszolgálat azon tagjainak nevét, akik részt vettek az akcióban  – írja a Magyar Nemzet Online.

„Lukács Csaba, Szilágyi Béla és Marossy Géza kíséretében lépett ki a két, büntetését letöltő elítélt az országból” – jelentette ki a bolíviai belügyér. Maldiz hangsúlyozta, hogy a migrációs hivatal jelentése szerint Mario Tadic – aki kettős, horvát-bolíviai állampolgár – bolíviai személyazonossági igazolvánnyal, Tóásó pedig érvényes magyar útlevéllel igazolta magát határátlépéskor. 

A jogász végzettségű Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat igazgatója szerint a bolíviai belügyminisztérium lépése törvénytelen, mert a szolgálat emberei nem sértettek törvényt – ezt maga a belügyminiszter is elismerte –, ezért neveik és egyéb adataik nyilvánosságra hozatalát semmi sem indokolja, viszont a gesztus alkalmas a fenyegetésre és félelemkeltésre.
 
A budapesti lap bolíviai forrásokra hivatkozik, amelyek szerint a tárcavezető ezzel Evo Morales elnök felé akarja igazolni magát, azt demonstrálva, hogy ellenőrzésük alatt tartják a dolgokat, és nem érte őket meglepetésként Tóásóék váratlan távozása az országból.
 
A Tóásó-ügy részleteiről itt és itt olvashat.
 
Fotó: Marjai János/MTI

Hirdetés