Megvolt az első medvetámadás

Háromszéken pásztorokra támadt a vad.
Hirdetés

Nem sokat kellett várni az idény első medvetámadására: két napja Szárazajtán, a Tekse nevű helyen Incze András gazda karámját támadta meg a bundás. Szentkatolna község területén mindmáig azonosítatlan állat pusztított el nyulakat, szárnyasokat, juhokat és egy vágásra hízott sertést.

A szárazajtai eset szerda este 10 óra után, nem sokkal a juhok fejése után történt, miközben a pásztorok, két fiatal testvér hajtotta át az állatokat egyik karámból a másikba. Incze gazda elmondta, a tél folyamán jártak még közel a medvék a karámhoz, ezúttal azonban már támadtak is. A legények kezében most épp nem volt semmi, pedig máskor a botot nem teszik le, de mivel fejés után voltak, meglepte őket a vad. Először a juhokra rontott, aztán előkerültek a pásztorkutyák – a medve ekkor fordult az emberek felé.

Egyiküket le is teperte, több sebet ejtvén rajta, úgyhogy kórházba kellett szállítani; tegnap a testvérét is bevitték Sepsiszentgyörgyre, hogy a fertőzés elleni oltást megkaphassa. Az állatállományban a medve nem tett kárt, ám az egyik pásztorkutya úgy néz ki, elpusztul – mondta Incze.
 

Hirdetés