Aláírásgyűjtés a kovásznai kényszerkeresztelő ellen

Összefogást hirdetnek a kétes szakmaiságú névadó ellen.
Hirdetés

Aláírásgyűjtést kezdeményezett az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete a kovásznai Dr. Benedek Géza Szív- és Érrendszeri Rehabilitációs Kórház eredeti nevének megtartása érdekében. Erről csütörtökön a kovásznai egészségügyi központ előtt tartott sajtótájékoztatón számoltak be, amelyen a helyi önkormányzati vezető, orvosok és politikusok is részt vettek.

Mint ismeretes, az egészségügyi tárca egy helyi román szervezet kezdeményezésére, az érintettek megkérdezése nélkül „társnévadóvá” léptette elő Nicolae Teculescut, aki balneológusként tevékenykedett a településen, ám fennáll a gyanú, hogy valójában nem is rendelkezett orvosi diplomával, a kórház orvosai szerint pedig egyenesen sarlatán volt.

Tamás Sándor szervezeti elnök elmondta, bár a létező jogszabályok szerint jártak el, nem minden tisztességes, ami törvényes. Közölte, tíz nap alatt tízezer aláírást szeretnének összegyűjteni. Tatár Márta, a kórház kardiológus főorvosa Benedek Géza munkásságát és érdemeit emelte ki. Vasile Neagovici, a szívkórház szóvivője és a Sanitas szakszervezet Kovászna megyei elnöke az eseményen elmondta, ők is meglepetten fogadták a névmódosítás hírét.

Márton Árpád parlamenti képviselő szerint az Egészségügyi Minisztérium tette összeférhetetlen a jogállamisággal, nem megengedhető.

A napokban Kovászna megye városaiban felállított standoknál, a vidéki települések polgármesteri hivatalaiban, illetve elektronikusan, a www.haromszekirmdsz.ro címen lehet aláírni a támogatási íveket.
 

Hirdetés