Kovásznai szívkórház: nem veszi komolyan Bukarest a magyarokat

Azt hiszik, hamar elcsitul a tiltakozási hullám. Pedig dehogy.
Hirdetés

Nem veszik komolyan Bukarestben a kovásznai szívkórház erőszakos átkeresztelése elleni tiltakozásokat. A Háromszék értesülései szerint az egészségügyi minisztériumban megkapták a kovásznai Dr. Benedek Géza Szív- és Érrendszeri Rehabilitációs Kórház átnevezése ellen tiltakozók leveleit, ám a tárcánál a főtitkár úgy értékelte, hogy ezek szalmaláng-szerűek, csak néhány napig tartó ellenkezést jelentenek a kórház orvosi tanácsa – 15 személy, köztük magyarok, románok –, a kórházalapító orvos fia, özvegye, Kovászna polgármestere, a megyei tanács elnöke által elküldött petíciók.

Mint ismeretes, a minisztérium egy helyi román szervezet indítványozására, az érintettek megkérdezése nélkül, önkényesen Teculescu-Benedekre módosította a kórház nevét Nicolae Teculescu orvos után, aki egy helyi balneológiai központot működtetett – a szakma azonban szakmaiatlannak, sőt sarlatánságnak tekinti a tevékenységét.

Az ügyben a Kovászna megyei közgyűlés tiltakozó aláírásgyűjtést szervez, a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat pedig angol nyelvű hírlevélben tájékoztatja a nemzetközi közvéleményt az újabb önkényes bukaresti döntésről.
 

Hirdetés