Ide költözött a központi megálló

Megszűnik a kolozsvári Monostor negyedre igyekvő trolik és buszok Unió utcai megállója. Két másik helyettesíti.
Hirdetés

Kivételesen nem áprilisi tréfa, hogy elköltözött az egyik legforgalmasabb buszmegálló Kolozsváron, mert felújítják az Unió (Memorandumului, Memó) utca északi odalát. 

Nem irigyeljük a központból a Monostor negyedre, Szászfenesre vagy egyáltalán a városból nyugati irányba kifelé igyekvőket, mert a felújítás miatt lezártak egy forgalmi sávot is a háromból, ami lassú és egybefüggő kocsisort eredményezett a szerda délutáni csúcsban.
 
Mától tehát ideiglenesen megszűnik az Unió utcai buszmegálló a Monostor negyedre vivő útvonalon. A munkálatok idejére ideiglenes megállót létesítettek (a fenti képen) a Mócok útja elején a Bartha Miklós (Emil Isac) és a Linczeg (Vasile Alecsandri) utcák között az 1 és 25-ös troli, valamint a 9-es és az 30-as busz számára. 
 
A többi, a Mărăști negyedből érkező monostori járat a Sora üzlet előtti megállóban is megáll.
 
Unió utcai buszmegálló
 
A Monostorról érkező buszok szemben lévő megállója sem épp akadálymentes.
 
Enyhén megváltozik a 19-es, 22-es, 29-es és 42-es buszok útvonala is, amelyek a Széchenyi (Mihai Viteazul) térről nem a Wesselényi (Ferdinánd király) utcán érkeznek a Főtérre, hanem a Berde Mózes (Fr. J. Curie) utcáról a Kossuth (21 Decembrie 1989) utcára. Ezek a 3-as, 4-es, 5-ös, 6-os, 7-es, 25-ös trolikkal és a 24, 24B, 29, 30, 32B jelzésű autóbuszokkal együtt szintén megállnak a Sora előtti, kibővített megállóban.
 
Holnap, április 2-án 9-18 óra között a 30-as busz útvonala is enyhén megváltozik egy sportcsarnokbeli esemény miatt, a Függetlenség úton (Splaiul Indenpendentei) fog közlekedni, és a villamos megállójában áll majd meg. A Városháza a lakosság megértését kéri az okozott kellemetlenség miatt, de a tömegközlekedési vállalat közleménye sem jelzi, hogy meddig tart az utca felújítása és az új közlekedési rend.
 
Unió utca Kolozsvár
 
 
Unió utca Kolozsváron
 
Így néz most ki az Unió utcai megálló helye.
 
Végképp nem irigyeljük a Monostor felé ma buszozókat és trolizókat, az U Cluj focicsapat szurkolói ugyanis már a tömegközlekedési járműveken elkezdtek hangolni a Román Kupa elődöntőjének visszavágójára, amit a csapat ma este vív a szintén kolozsvári CFR ellen a Kolozsvár Arénában. Az odavágó döntetlennel végződött, így ma nagy a harci kedv. 
 
U drukkerek
 
A meccsre hangolás a buszok nem szurkoló utazóközönségét jól láthatóan nem dobta fel.

Hirdetés