Markó: nincs közöm a disznóságokhoz

Az RMDSZ-es képviselő rámutat: attól, hogy jelen volt egy ülésen, még nem feltétlenül bűnös.
Hirdetés

„Semmi közöm mások disznóságaihoz. Ilyen szempontból nincs különbség aközött, hogy valaki ott van vagy nincs egy bizottsági ülésen” – reagált a maszol.ro kérdésére Markó Attila annak kapcsán, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) újabb illegális restitúciós ügyben kérte az RMDSZ-es képviselő előzetes letartóztatásának engedélyezését a képviselőháztól. Arra a felvetéskre, hogy ellentétben a Bica-üggyel, ahol bebizonyította, ott sem volt a kárpótlási megítélő bizottsági ülésen, elképzelhető, hogy ez alkalommal valóban szerepel az ő aláírása is a kárpótlási döntésen, Markó Attila visszakérdezett: „Igen. De ez miért bűncselekmény? Nem kaptam és nem kértem csúszópénzt soha. És nincs jogalapja annak, hogy egy sereg szakértő, felértékelő, ellenőr és igazgató által aláírt és jóváhagyott felértékelést megkérdőjelezzek.”

Hozzátette: a felértékelő munkájának ellenőrzése az Országos Tulajdon-visszaszolgáltatási Hatóság feladata (ANRP). „Nincs olyan kötelezettség, miszerint nekem ismernem kellett volna az ország minden tájáról az összes ingatlantípus négyzetméterenkénti piaci árát. Nincs olyan kötelezettség, hogy kételkedni kellene egy felértékelésben” – mondta Markó Attila.

„Ha valaki (Bica, Nicolescu) lepaktál pénzért az egy más kérdés. Az a bűncselekmény. Nem az, hogy jelen vagy. Vagy nem. De sajnos most már hiába kiabálok. Senki nem hallja már ezt” – fogalmazott a maszol.ro-nak Markó Attila. Végezetül azt mondta: a legfélelmetesebb az egészben, hogy a társadalom tapsol a DNA akcióinak.
 

Hirdetés