Pászkány: egymillió eurót kért és kapott Mazăre

Egy konstancai bevásárlóközpont építkezési engedélye fájt ennyibe a kolozsvári üzletember cégének.
Hirdetés

Egymillió eurót kért Radu Mazăre, Konstanca polgármestere egy bevásárlóközpont felépítéséhez szükséges városházi engedélyek kibocsátása fejében – derül ki Pászkány Árpád kolozsvári üzletember ügyészségi vallomásából.

Az ügy részletei a legfelsőbb bíróság egyik március 18-i döntésének indoklásából derülnek ki. A bíróság a döntéssel elutasította a DNA kérését a korábban őrizetbe vett Mazăre és Sorin Strutinsky üzletember előzetes letartóztatásával kapcsolatban.

Mazăre 2006 és 2009 között kapta az egymillió eurót a Tripont Invest nevű cégtől, amely a Neptun TV-t működtető, Strutinsky által ellenőrzött Soti Cable Neptun kft.-vel kötött fiktív reklámszerződéseket.

Több tanú – köztük a Tripont egyik tulajdonosaként Pászkány is – egybehangzóan állította, hogy a Triponttól Mazăre kérte az egymillió eurót az építkezési engedélyek kibocsátása fejében. Pászkány február 17-i tanúvallomásában megerősítette: egyértelműen a tudomásukra hozták, hogy az engedélyeket akkor kapják meg, ha fiktív reklámszerződéseket kötnek a Neptun TV-vel, ahonnan aztán a pénz Mazăréhoz került.
 

Hirdetés