Klaus Johannis autóbehozatallal foglalkozik

És, mivel jó tollú író, meg is írta kereskedelmi útirajzát. Vigyázat: HUMORVESZÉLY!
Hirdetés

Klaus Johannis bármikor otthagyhatná az elnöki bársonyszéket. Új, „Hogyan hozzunk autót Németországból” című könyvének eladásai minden várakozást felülmúltak, és csak úgy dől a lé az elnök zsebébe. Az első kiadás néhány óra alatt elfogyott, és a nyomda leállította Románia legolvasottabb napilapjának (a Ring című bulvárlapról van szó) nyomtatását, arra hivatkozva, hogy több papírra van szükség.

Az ismert értelmiségi, Gabriel Liiceanu által írt előszó a szuggesztív „Én is Németországból hoztam magamnak autót” címet viseli, és a román ember viszontagságait ecseteli, aki, miként Eminescu, elindul Moldovából, és a berlini autópiacig meg sem áll. Andrei Pleșu is méltatta a kötetet, mondván, most jött csak rá, milyen nagy mértékben hasznosíthatta volna a könyvben található jó tanácsokat külügyminisztersége idején, hiszen minden egyes németországi látogatása alkalmával egy-egy Opel Kadettel térhetett volna haza.

Nem csak az irodalmárok lelkesednek a kötetért. A filmkritikusok egyhangúlag kijelentették: „Ha ezt a könyvet megfilmesítik, kenterbe veri A trónok harcát, ami a nézettséget illeti.” A kötet a könyvesboltokban kapható, mint az autós, mind pedig a gazdasági-politikai részlegen.

Hirdetés