Az 5 centitől a 16 centiig

Aszfaltrétegről van szó. A Borboly Csaba és társai ügyében, a DNA vádiratában.
Hirdetés

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke személyesen adott utasítást arra, hogy az Udvarhelyszéket Erdővidékkel összekötő 131-es megyei út felújítása során az aszfaltréteget ne a szabályos 16 centiméteres, hanem csak 5 centiméteres vastagságban terítsék.

Az Átlátszó Erdély oknyomozó blog ismerteti a Borboly, több beosztottja és más személyek ellen 2013 májusában a korrupcióellenes ügyészség (DNA) által indított vizsgálat megállapításait.

A DNA-vádiratból kiderül, hogy a 131-es út felújítási munkálatai során elkövetett törvénytelenségeket

hamis papírokkal próbálták elleplezni.

Az Átlátszó Erdély szerint még az után is folytatódott a „lepapírozás”, hogy a megyei tanácsnál tudták: vizsgálat indult az ügyben.

Az oknyomozó blog szerint a vádiratból kiderül, hogy Borboly Csaba mozgatta a szálakat, de rajta kívül a megyei tanács több tisztviselője és az útfelújítási munkálatokat végző cég képviselői is érintettek az ügyben.

Az említett 131-es megyei út felújításának különböző vonatkozásai kapcsán

2012 júniusában indult vizsgálat,

szaglászni kezdett az ügyben a Számvevőszék, a DNA és a feddhetetlenségi ügynökség (ANI) is.

Hirdetés

A vádlottak között van Borbolyon kívül Sófalvi László, a megyei tanács akkori alelnöke, Pálffy Domokos megyei tanácsos, a Stravia Group SRL de facto ügyvezetője, Csiszér Botond Benedek, a megyei önkormányzat útügyi igazgatóságának ügyvezetője, valamint Kelemen Csongor osztályvezető is.

A Borbolyék pere jelenleg is folyik, a legutóbbi tárgyalás január közepén zajlott Csíkszeredában.

Az ügy részletei az Átlátszó Erdélyen.

 

Hirdetés