Az ifjúsági főváros Pestre megy

A Mathias Corvinus Collegium viszi az ififővárosi zászlót!
Hirdetés

Jó hír: Kolozsvár meghódította Budapestet! Természetesen nem katonai győzelemről van szó. A közös kultúra diadala ez!

A Mathias Corvinus Collegium és a Kolozsvár 2015 Egyesület közös zászlaja alatt

megnyílik a Kolozsvár Ifjúsági Főváros – Budapest Központ.

A Központ lényegében Kolozsvár és a környező országok nagyvárosai közti kötelékeket fűzi majd szorosabbra, formálisan és informálisan egyaránt.

Ennek érdekében a Mathias Corvinus Collegium az ififőváros több tucatnyi programját meghívja Budapestre. Lássanak csudát a pestiek, ismerjék csak meg Kolozsvár és Erdély modern, európai arcélét. És ismerkedjenek bátran a kolozsváriakkal, erdélyiekkel.

A Központ megnyitójára február 19-én, csütörtökön este hét órakor kerül sor.

Hirdetés

Köszöntőt mondanak, ahogy illik: Tombor András, a Mathias Corvinus Collegium alapító kurátora; Martonyi János, Magyarország volt külügyminisztere; Prőhle Gergely, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzetközi és Európai Uniós Ügyekért felelős helyettes államtitkára, valamint Borzási Sarolta, a Share Föderáció magyar ügyekért felelős alelnöke.

A megnyitó részeként bemutatásra kerül az örökifjú gróf művészi dimenzióit taglaló, Bánffy Miklós művészi pályaképe című kötet. A bemutatót baráti kerekasztal-beszélgetés követi, melynek témája Kolozsvár és Erdély szerepe a magyar gondolkodásban. Akik beszélnek: Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere; Magdó János, Kolozsvár korábbi főkonzulja; Martonyi János és Tamás Gáspár Miklós, filozófus. Aki moderál: Prőhle Gergely. (A programban eredetileg Emil Boc kolozsvári polgármester neve is szerepelt, de a legújabb változatban már nem találtuk.)

A szervezők mindenkit fiatalos lendülettel várnak!

Hirdetés