Dorin Florea: mindenki ünnepeljen a saját településén!

A marosvásárhelyi polgármester nem engedélyezi „pár semmirekellő” rendbontását.
Hirdetés

Marosvásárhelyen nincs szükségünk provokátorokra, nincs szükségünk furcsa, sértő rendezvényekre, ezért csakis a tavalyihoz hasonló keretek között tarthatja meg a Székely Nemzeti Tanács a székely szabadság napját – nyilatkozta csütörtök déli sajtótájékoztatóján a város polgármestere, Dorin Florea.

Florea azt mondta, tárgyalt a szervezőkkel és elmondta, hogy a városháza engedélyt ad nekik, hogy a Székely Vértanúk emlékművénél ünnepeljenek, de a főtérre az esetleges petícióval csakis tíz személy jöhet be.

„Se magyarnak, se románnak, se cigánynak nem engedem meg,

hogy a városban élő más nemzetiségűeket megsértse, így senkinek nem engedélyezek olyan tiltakozó felvonulást, amely provokál, sért” – mondta Dorin Florea.

Figyelmeztetett: ha mégis felvonulás lesz, az törvénybe ütközik, és a karhatalmiak intézkedni fognak.

„Nem engedhetem meg, hogy Marosvásárhelyen pár semmirekellő

Hirdetés

újra macska-egér viszonyt alakítson ki a magyarok és románok között” – mondta a városvezető, aki azt is kifejtette, hogy jobb lenne, ha mindenki saját városában ünnepelne, tiltakozna, s nem jönne más megyébe, más településre.

Kifejtette, hogy ő sem megy tiltakozni amiatt, hogy milyen középkori állapotok uralkodnak nagyapja szülőfalujában, a Sepsiszentgyörgytől csupán 12 kilométerre levő településen, amelyet a magyar vezetők teljesen elhanyagoltak.

Hirdetés