Telefonbeszélgetés buktatta le a kolozsvári fogdából megszökött őrizetest

Nem jutott eszébe, hogy a hatóságok felkészültek arra, hogy felhívja a feleségét.
Hirdetés

A feleségével folytatott telefonbeszélgetései árulták el a kolozsvári fogdából megszökött őrizetest, akinek, kézre kerítése előtt, sikerült hetekig bujkálnia a hatóságok elől – írja a stiridecluj.ro

A Franciaországban korábban halált okozó testi sértésért tíz év börtönre ítélt Alexandru Bartușt Gyulafehérváron fogták el a rendőrök. A férfi egy üresen álló hétvégi házban rejtőzködött. Mint kiderült, úgy bukkantak a nyomára, hogy többször felhívta prepay-kártyás telefonjáról a feleségét. Mivel a nő telefonját lehallgatták, a rendőröknek nem volt nehéz dolguk megtalálni a búvóhelyét.

Az is kiderült, hogy Bartuș többedmagával a fogda alagsori sportterméből szökött meg, amelynek egyik ablakáról az ott dolgozó munkások levették a rácsot. A férfi ezt követően a Kajántói (Oasului) úton kirabolt egy lakást.

Később Aranyosgyéres és Torda között húzódott meg, majd visszatért Kolozsvárra, ahol két barátja napokig rejtegette a lakásán. Szintén a barátai szereztek neki egy autót, amellyel eljutott Gyulafehérvárig.
 

Hirdetés