Fellopózott a Wizz Air londoni járatára egy kolozsvári férfi

A hősszerelmes a barátnőjét készült meglátogatni Londonban.
Hirdetés

Felszállt a Wizz Air légitársaság londoni útra előkészített gépére egy harminc éves férfi Kolozsváron, aki a szerelmét szerette volna meglátogatni a brit fővárosban.

Az volt a gond, hogy ezt az országban a második legnagyobb nemzetközi repülőtér

biztonsági rendszerének kijátszásával tette.

Az incidens kedd hajnalban történt. Az Adevărul szerint a szerelmes fiatalember a repülőtéren egy a csomagoknak szánt helyiségbe lopakodott be, majd kitört egy ablakot, és kijutott a repülőgépek parkolóhelyére. Felszállt a repülésre előkészített gépre, ahol a pilótafülkét is meglátogatta.

A biztonsági szolgálat az okostelefonja vakujának a villanására lett figyelmes, amikor az ifjú a pilótafülkében önmagát fényképezte. A fényképeket aztán

feltöltötte Facebook-oldalára.

David Ciceo, a kolozsvári Avram Iancu Repülőtér igazgatója a repülőgép karbantartóit és a légi társaságot tette felelőssé a történtekért, és közölte, hogy belső vizsgálatot rendeltek el az ügyben.

Hirdetés

Az incidens miatt a Wizz Air társaság Kolozsvár-London járata félórás késéssel indulhatott el. A szerelmes potyautast

átadták a rendőrségnek,

ahol azzal magyarázta a történteket, hogy nem kapott már jegyet a londoni járatra, és mindenképpen utazni szeretett volna. A hatóságok úgy ítélték meg, nincs ok az őrizetbe vételére, de vizsgálat indult ellene.

Hirdetés