Bulival fogadták Szatmáron Gyenes Emánuelt

Tortát is kapott. De nem csak ezért készül jövőre is indulni.
Hirdetés

Sivatagi homok, rajtcél–kapu, torta, vastaps és újságírók hada fogadta csütörtökön munkahelyén a Dakar–rali maratongyőztes versenyzőjét, a szatmárnémeti Gyenes „Mani” Emánuelt. A 30 éves motoros már tervezi, hogy jövőre is rajthoz állna.

Gyenes kedden érkezett Bukarestbe, és csütörtökön már bejelentkezett munkahelyén. Az Autonet munkatársai az alkalomhoz illő fogadtatásban részesítették a Dakar–raliról visszatérő kollégájukat: az irodaház bejárati ajtaja előtt a 2015-ös versenykiírás célvonalnál is látható kaput állítottak fel, a földre pedig sivatagi homokkal írták le Mani nevét. Csehi Árpád ügyvezető igazgató és Ilonczai Tamás marketingigazgató köszöntötte elsőként a Szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team 30 éves versenyzőjét, majd a vállalat munkatársai vastapssal üdvözölték a Dakar–rali motoros amatőr maraton kategóriájában győztes kollégájukat.

„Összegezve, az idei kiírás sokkal nehezebb volt, mint amire számíthattunk. De ez a Dakar, erről szól. Ezért nevezik a világ legnehezebb ralijának. Ehhez természetesen kellő felkészültség is kell” – mondta Mani, aki úgy véli, hogy a körülményeket tekintve jó az összetettben elért 21. hely, és reméli, hogy jövő év januárjában is rajthoz állhat a 38. Dakar–ralin.

„Nagyon szeretném, hogy jövőre is rajthoz állhassak a Dakaron. De ez nem csak tőlem függ, hiszen ehhez elő kell teremteni a kellő költségvetést. Ráadásul még egy új versenygépet is kell venni, amely további költségeket jelent” – tette hozzá az egyetlen romániai versenyző, aki díjat nyert a világ legnehezebb, embert és versenygépet is próbára tevő ralin.
 

Hirdetés