Virtuálisan már alakul a Székely Parlament

A Facebookon indult a kezdeményezés, lehet jelölni és szavazni. Na vajon ki kapta a legtöbb szavazatot?
Hirdetés

Tisztelt székely választópolgárok, kik nap mint nap tanúságot tesztek Székelyföld szabadsága mellett. Itt az ideje, hogy élve demokratikus jogunkkal megmutassuk, hogy Székelyföld igenis létezik – így kezdődik annak a felhívásnak a szövege, amelyet a rejtélyes Székely Köztársaság nevű csoport tett közzé a Facebookon.

A Képviselő-választás – Székely Parlament nevű oldal célja: Székelyföld parlamentjének virtuális megválasztása. Ennek érdekében bármely felhasználó szabadon jelölhet képviselőt az elképzelt székely törvényhozásba. A szabályok szerint a 60 legtöbb szavazatot szerző jelölt jut be a virtuális parlamentbe.

A lista folyamatosan alakulóban van, de a cikk írásának pillanatában 73 jelölt volt versenyben. A legnépszerűbb jelölt Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester (közel 190 vokssal), őt háromszéki tanácselnök kollégája, Tamás Sándor követi. Az első tízben ott van még Kelemen István, Grüman Róbert, Izsák Balázs, Ráduly Róbert, Sándor Krisztina, Gergely István (Tiszti), Sánta Imre és Haáz Sándor (azt nem sikerült megállapítanunk, hogy az idősebb vagy ifjabb Haázról van szó).
 
A listán helyet kaptak az erdélyi magyar politikai élet, kulturális és civil szféra ismert alakjai, de magyarországi politikusok is vannak a jelöltek között (Orbán Viktor, Schiffer András, Vona Gábor, őket bizonyára honosítani kéne). Némiképp meglepő módon Angela Merkel is kapott néhány szavazatot, Gál Laci, a Transindex munkatársa mellett pedig támogató kampány indult.
 
Mi is szavaztunk, de nem mondjuk meg, kire.

Hirdetés