Szent György Napok: felismerték a változtatás szükségességét

Tanultak a tavalyi hibákból, ezért gyökeres változtatásokkal akarják megújítani a rendezvényt.
Hirdetés

Idén új koncepcióval jelentkezik a Szent György Napok, jelentette be sajtótájékoztatóján Antal Árpád polgármester, aki elmondta, hogy arra a következtetésre jutottak, hogy a 2014-es évi Szent György Napok már nem tudott újat hozni, ugyanakkor kinőtte a kereteit, ezért újra kellett azokat gondolni. A polgármester szerint a szentgyörgyiek nem fesztivált, hanem városünnepet szeretnének, mely elsősorban a helyi embereknek a helyi emberekről szól. „Szerényebb lesz, de tartalmasabb és inkább értékhordozó” – ígérte. 

Antal Árpád arra is kitért, hogy véleménye szerint tavaly egészen sajnálatos módon Grubisics Levente nem helyénvaló módon kezelte a Szent György Napok szervezési stílusával és tartalmi elemeivel kapcsolatos kritikai észrevételeket, ezért az ő nevében is elnézést kért azoktól, akiket ez érintett.

A Szent György Napok szervezését idén a Városimázs Iroda fogja lebonyolítani, őket fogja segíteni a korábbi szervezőcsapat, tanácsokkal és munkával egyaránt és megszűnnek a titulusok is. A kulturális programok tekintetében a helyi kulturális intézményekkel együtt fogják kialakítani, és a meghívottak listáját is egy szakemberekből álló bizottság hagyja majd jóvá. Ezzel a rendezvényt szinte teljes mértékben visszaviszik a Polgármesteri Hivatal intézményi keretei közé.

A 2015-ös Szent György Napok alatt a tavalyi évhez képest nagyjából feleannyi programpont lesz: kevesebb fellépő lesz, de nagyobb neveket szeretnének elhozni. A B színpad megszűnik, helyette gyermekváros lesz, ahol egész nap a gyermekeknek és a családoknak szerveznek programokat.

Hirdetés

Idén a bóvliárusok sem kapnak helyet a vásárban. Marad viszont a Kultúrkert, de ez is visszatér eredeti formájába, kevesebb és minőségibb programpontokkal jelentkezik. 

A 2015-ös Szent György Napokat április 24. és május 3. között tartják.  

Hirdetés