Veszélyes terroristákat fogtak el Romániában

SZENZÁCIÓ! Riadókészültségben a román terrorelhárítás. Egy merénylőt már elkaptak. vigyázat: HUMORVESZÉLY!
Hirdetés

Gabriel Oprea belügyminiszter megmutatta francia kollégájának, hogy kell felszámolni a terrorizmust. Rekord idő alatt elfogatta Románia egyik legveszedelmesebb iszlamista merénylőjét, Cabral Ibackát, továbbá országos körözést adott ki Raed Arafat ellen. Ezekben a percekben a terrorelhárító egységek Arafat nyomában vannak, aki egy fehér-piros helikopter fedélzetén menekült el. A gépen a marosvásárhelyi Al-Quaida fiókszervezet jelvénye látható.

Belügyminisztériumi források szerint a döntést heves vita előzte meg. Cabral nem arab, figyelmeztették Opreát a tanácsadók, viszont a miniszter beléjük fojtotta a szót: „De más színű! Letartóztatni!” Raed Arafat esetében a tanácsadók nem kommentáltak: „Arafat rendben van, kapjátok el!”

Ugyancsak ma a fővárosi rendőrség razziát tartott az egyik ismert libanoni étteremben, ahol a feltételezések szerint iszlamisták rejtőzködtek. A rohamosztagosok nagy nehezen átverekedték magukat a humuszfelhőkön és átkutatták a konyhát, ahol gyaníthatóan falafelnek álcázott bombákat gyártottak.

Hirdetés