Kétmillió lejjel kente meg a titkosszolgát

Korrupció miatt őrizetbe vették a SRI egyik volt tisztjét, aki az adóhatóságnál és a pénzügyőrségnél ígért közbenjárást egy cégnek.
Hirdetés

Hétfőn őrizetbe vette a DNA a román titkosszolgálat, a SRI egyik volt tisztjét, kedden pedig kéri az előzetes letartóztatását. Daniel Dragomirt azzal gyanúsítja a korrupcióellenes ügyészség, hogy több mint kétmillió lejt kért és kapott 2012 októbere, valamint 2013 októbere között egy cégtől, amely végül feljelentette.

A hatalmas pénzösszegért cserébe közbenjárást ígért a pénzügyminisztériumban, az adóhatóságnál és a pénzügyőrségen dolgozó illetékeseknél annak érdekében, hogy leállítsa a céget érintő adóellenőrzéseket, illetve áfavisszatérítést eszközöljön ki.
 
A befolyással való üzérkedéssel és pénzmosással gyanúsított férfi feleségét az ügyészség bűnrészességgel gyanúsítja, és bírósági felügyelet alá helyezte.
 
Daniel Dragomir a SRI terrorizmusellenes és megelőzési igazgatóságán dolgozott.
 
A kapott óriási összegből Dragomir céget alapított, amely 8 ezer lejes fizetést adott a feleségének, vett egy Porsche Cayenne gépkocsit, majd a pénz zömét egy más személy nevére nyitott bankszámláról fokozatosan utalták át a családtagjainak nevére nyitott bankszámlákra, hogy banki letétetekkel és személyes költségekkel tüntessék el aztán a pénz törvénytelen eredetét.

Hirdetés