Megdőlt az idei hidegrekord

Bodzaforduló döntötte meg reggeli mínusz 31 Celsius fokkal. Csíkszeredában "csak" mínusz 26 fok volt. Keleten fúj a szél, két út van lezárva.
Hirdetés

A Kovászna megyei Bodzafordulón volt ma reggel fél nyolckor és a teljes idei évben a leghidegebb: -31 Celsiu fok – írja a Mediafax. Csíkszeredában -26, Brassóban -24,7 Celsius foktól indult felfelé a hőmérséklet.

Erdély egész területén rendkívül hideg volt reggel, Fogarason mínusz 23,8 fokot, Sepsiszentgyörgyön és Székelyudvarhelyen mínusz 20 fokot, Marosvásárhelyen mínusz 17,7 fokot, Kolozsváron mínusz 17 fokot mértek hajnalban.
 
A meteorológusok arra figyelmeztetnek, ma, azaz szilveszter éjszaka még hidegebb hőmérséklet várható, sok helyen akár mínusz 25 fok alatt. A legtöbb nagyvárosban ennek ellenére utcabált tartanak.
 
Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Konstanca és Tulcea megyékben sárga kódos riasztás van érvényben szerda estig vihar miatt, a szél 55-65 km/órás sebességre erősödhet.
 
Egy Galac megyei (Tuluceşti és Vârlezi közötti), illetve egy Bákó megyei (Podu Turcului és Bârlad közötti) országút van továbbra is lezárva a hó miatt. Tulcea megyében a 7,5 tonnánál nehezebb járművek forgalmát korlátozzák. Az ország dél-keleti részében az autópályán és a közutakon a szél továbbra is hóátfúvásokat alakít ki.

Hirdetés