Sokkal több miniszter az új kormányban

Valahogy pótolni kell a DNA ártatlan áldozatait. Vigyázat: HUMORVESZÉLY!
Hirdetés

Victor Ponta nem akarja, hogy az új kormány sérüljön a DNA-letartóztatások miatt. Ugyanis egyértelmű: a kormány bármely tagja megvádolható és letartóztatható, a miniszterelnököt is beleértve. Ezért Ponta úgy döntött, 174 pótminisztert is beiktat az új kormányba, akik azonnal átvehetik a letartóztatottak helyét.

„Számításaim szerint a 174 pótminiszter ki kell tartson 2015 végéig”, magyarázta Ponta lelkesen. „Nem állítom, hogy nem lehet letartóztatni 200 peszedést, az viszont biztos, hogy egy naptári év nem elegendő egy ilyen vállalkozásra. Ezért biztos vagyok benne, hogy 2015 a stabilitás éve lesz, ami a kormányzást illeti.”

Szintén a DNA akcióit ellensúlyozandó, minden miniszter mellé egy-egy személyi írnokot is rendelnek, a hivatalból kijáró titkárnő mellé. Az írnok feladata, hogy feljegyezze a miniszter törvényes cselekedeteit, amennyiben vannak ilyenek. „Ha a minisztert börtönbe csukják, felhasználhatja az írnok jegyzeteit egy önéletrajzi könyv megírására, miáltal elérheti a letöltendő büntetés idejének csökkentését. Tehát hamarabb visszatérhet az általam vezetett kormányba”, tette hozzá Victor Ponta.

Hirdetés