Facebookon növeli a fizetéseket Ponta

Facebook-profilján népszerűsíti a jövő évi költségvetést a kormányfő: tíz százalékos béremelést ígért a tanároknak.
Hirdetés

Több mint 3 százalékkal nő az egészségügyi, és közel 8 százalékkal az oktatási minisztérium költségvetése 2015-ben – jelentette pe Victor Ponta kormányfő a Facebook-profilján. 

A tanárok máris boldogabbak lehetnek, mint az egészségügyi személyzet, mert nekik konkrét, kétszer öt százalékos fizetésemelést ígért a miniszterelnök: először márciusban, majd szeptemberben kapnak béremelést. Az egészségügyi személyzetnek is belengetett fizetésemelést, de konkrét százalékot nem említett. 
 
A lelkes hangnem ellenére az oktatás jövőre sem kap annyit, mint amennyit a törvény előír, vagyis a GDP 6 százalékát, mindössze 3,51 százalék jut a tanügynek.
 
Ugyancsak Facebookon cáfolta a hírt, hogy csökkenne a beruházásokra fordítandó pénz: Victor Ponta szerint jövőre 44 milliárd lejt irányoznak elő erre, 9 milliárd lejjel többet, mint idén.
 
Péntek délelőtt ült volna össze a kormány véglegesíteni a jövő évi költségvetést, de „számítási hiba” csúszott a rendszerbe, ezért délutánra halasztották az ülést. A parlament december 19-én kezdi a költségvetési vitát, döntött szombaton a két ház házbizottsága.

Fotó: gov.ro

Hirdetés