Vizsgálódnak az Új Jobboldal randalírozása miatt

A prefektúra továbbította a panaszt. Most a rendőrségen a sor.
Hirdetés

Továbbította a rendőrségre az Új Jobboldal (Noua Dreaptă) szélsőséges ifjúsági szervezet kivizsgálását sürgető petíciót Marius Popică Kovászna megyei prefektus. A kormánymegbízott válaszolt Erdély András újságíró beadványára, közölve, hogy panaszát továbbította a rendőrségre.

Mint arról beszámoltunk, a prefektúra korábban bejelentette, hogy bizottságot hoz létre, mely kivizsgálja, kik tűzték ki Kézdivásárhely főterén a gyászlobogókat a román nemzeti ünnepen, illetve mely megtalálja a jogszabályt, amely alapján felelősségre lehet vonni az illetékeseket.

A kormánymegbízott erről múlt heti sajtótájékoztatóján számolt be. Újságírói kérdésre, hogy a méltányosság jegyében nem kellene a Sepsiszentgyörgyön magyarellenes jelszavakat skandáló Új Jobboldal tagjai ellen is eljárást indítani, azt válaszolta, nem hallotta, amikor a szélsőséges szervezet tagjai azt kiabálták: „Kifelé a magyarokkal az országból”.

Válaszként Erdély András egy videofelvételt juttatott el a prefektushoz, bizonyítva, hogy a magyarellenes szlogenek elhangzottak a felvonuláson. A beadványában a kormánymegbízott figyelmébe ajánlotta az alkotmány és a büntető törvénykönyv vonatkozó cikkelyeit, melyek alapján felelősségre lehet vonni az uszítókat, illetve a rendezvény szervezőit, ez esetben a Kovászna megyei prefektúrát.

Nicoleta Marin, a Kovászna megyei rendőrkapitányság szóvivője elmondta, amint megérkezik a prefektus által továbbított beadvány, azonnal nyomozást indítanak az ügyben.
 

Hirdetés