Rettenetes: Romániában muszáj dolgozni!

De komolyan. Muszáj? Vigyázat: HUMORVESZÉLY!
Hirdetés

Egyre több románt mardos a sárga irigység az olyan civilizált országok láttán, mint Nagy-Britannia vagy Németország. Az ok? Egy szociológus kiderítette: „Nyugaton az ember tudja, hogy mindjárt jön egy újabb migrációs hullám, a bevándorlók elorozzák a munkahelyeket, a nyugati ember pedig kényelmesen lustálkodhat és panaszkodhat élete hátralevő részében. Hozzánk bezzeg nem jön senki, hogy megszabadítson a munkától. Gyakorlatilag nem szabadulhatunk meg a munkától. Ez embertelen!”

„Elegünk van a sok munkából. Hol egy szorgos pakisztáni, aki elveszi a munkahelyemet, hogy nyugodtan aludhassak délig?”, siránkozik egy fiatal bukaresti munkavállaló. „Alig jön ide kettő-három, és azok is megcsinálják a saját vállalkozásaikat. Egyetlen munkahelyet se lopnak el. Há’ mi van, a mi munkahelyeink büdösek nekik?

„Még a Pruton túli testvéreink is elárulnak minket. Olaszországba mennek munkahelyet lopni. Mintha mi nem is léteznénk!”

Sajnos hiába vágynak a románok sok-sok bevándorlóra, a sikerért meg kell dolgozni: „Ahhoz, hogy idejöjjön valaki és elvegye a munkahelyeinket, növelnünk kell az életszínvonalat. Amit viszont csak munkával lehet elérni, próbálta magyarázni egy szakértő, de lehurrogták.

Hirdetés