Kivonulnak a magyarok?

A magyarok elhagyják Romániát! Ja, nem. Az RMDSZ hagyja el a kormányt. Ja, nem. Az sem. Vigyázat: HUMORVESZÉLY.
Hirdetés

Sok millió román embernek dobbant nagyot a szíve, amikor úgy értették, Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke azt nyilatkozza, a magyarok kilépnek az országból. Sajnos, úgy tűnik, csak a kormányból akarnak kilépni. A románok szerint azért fontos előrelépésről beszélhetünk, és semmiképp sem szabad feladni a reményt.

„Nem értem, minek örülnek annyira a románok. A Viktória palota kapusa ma reggel mosolygott rám először, amióta csak ide járok. Lehet, hogy visszalépünk a kormányba, mondta riporterünknek Kelemen Hunor, amint épp kilépett a kormány épületéből. A tegnapi hírre a vegyes lakosságú falvak románjai egy emberként tódultak ki a kapuk elé, hogy megnézzék a magyarok kivonulását, de csalódniuk kellett. A magyarok nem mentek sehova.

„Segíteni akartam nekik a pakolásban. Előkészítettem néhány térképet Közép-Ázsiáról. Gondoltam, oda mennek majd, ahonnan jöttek. De semmi”, mondta szomorúan Decebal Popescu, egy Székelyföldön élő román kisebbségi. Popescu szerint az RMDSZ vezetősége nem értette meg a választópolgárok üzenetét: a németeket szeretjük, nem a magyarokat.

 

Hirdetés