Diplomáciai grimbusz Indiával

Kitört a botrány. Több millió indiai diplomata repül Romániából. Vigyázat: HUMORVESZÉLY!
Hirdetés

A Külügyminisztérium bejelentette, hogy Románia megszünteti diplomáciai kapcsolatait Indiával, minek következtében a hazánkban állomásozó indiai diplomatákat hazatoloncolják. Ezekben a percekben egész diplomataklánok tartanak az ország repülőterei felé, ahol majd behajózzák őket a Kalkutta, Bombay és Delhi felé induló járatokra.

„Hát miért nem így kezdték? Ha elejétől fogva tudjuk, mi a pálya, sok kiadást megspóroltak volna nekünk”, jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, aki mellesleg nagy csodálója a román diplomáciai bravúrnak. A schengeni csatlakozást ezek után másképp fogjuk kezelni. Figyelembe vesszük az Indiával való kapcsolatok megszakítását.”

Az indiai hatóságok csodálkozásuknak adtak hangot a román döntést követően, viszont beismerték, hogy a kitoloncolt állampolgárok valószínűleg indiaiak. „Nagyon hasonlítanak hozzánk, néhány rokonra is leltünk közöttük. Nem tudtuk, hogy ilyen sok indiai diplomatát küldtünk Romániába. Elnézést kérünk ezért”, nyilatkozta Raj Kapooristan, India miniszterelnöke.

Hirdetés