A másság diadala

A legnagyobb kérdés számomra az, hogy tud-e maga körül hiteles emberekből álló pártot építeni a levitézlett liberálisok többsége helyett?
Hirdetés

„Miután az Alkotmánybíróság az elnökválasztás hivatalos végeredményének birtokában pénteken igazolta Klaus Johannis mandátumát, aki 6,28 millió szavazópolgár döntése alapján győzte le Victor Pontát, immár elhárult az akadály, hogy a korábban felhozott összeférhetetlenség vádja miatt Johannist eltiltsák a választott tisztség gyakorlásától. (…)

A legnagyobb kérdés számomra az, hogy tud-e maga körül hiteles emberekből álló pártot építeni a levitézlett liberálisok többsége helyett? Ha az általa megtett útra gondolunk, amelyen határozottan tört előre, és pártfogóját, Crin Antonescut a névtelenségbe taszította, sok elképzelését megvalósíthatja majd, bár a jól végzett munkára nevelés tömeges sikerét illetően azért van bennem némi gyanakvás.  Ami pedig Liliomfit illeti, hát valóban nem az elnöki székbe való az, aki azzal nyalogatja a veszteség okozta sebeit, hogy egy jövendölés késztette visszalépésre, miszerint, ha virág nevű elnök kerülne az ország élére, a romlásba döntené azt.

Így hát megnyugodhatunk, mert Klaus Johannis német nevében nyoma sincs a virágnak, s remélhetőleg nem is virágozza át, ahogy vallásáról sem fog lemondani, nem követve a német származású román királyok példáját. Vagy a hatalomért előbb-utóbb semmi sem kevés?”
 

Hirdetés