Megvan Románia új miniszterelnöke

Klaus Johannis, Románia vadiúj elnöke nagy változtatásokra készül. Vigyázat: HUMORVESZÉLY!
Hirdetés

Klaus Johannis vasárnapi győzelme után belecsapott a villám a Keresztény-Liberális Szövetségbe. Az új államelnök értesítette Vasile Blagát, hogy nem fogja javasolni a miniszterelnöki tisztségre. Klaus Johannis a Bayern München volt edzőjét, Franz Beckenbauert preferálja.

„A nagy száján kívül Blagának nincs mivel büszkélkednie. Számomra teljesen világos, hogy Beckenbauer jobb menedzser, ráadásul német is”, mondta az államelnök egy majd’ egyórás sajtóértekezlet alkalmával. A volt német válogatott játékos elfogadta Johannis ajánlatát, és máris a kormány karcsúsítását ígéri. Az új kormány egész pontosan 10 miniszterből és egy kapusból áll majd.

„Elég rég otthagytam a Bayern kispadját, ezért nem lesz könnyű dolgom az új csapattal. Viszont úgy gondolom, hogy Románia edzőjének lenni hatalmas lehetőség, és nem szándékozom kihagyni”, nyilatkozta Beckenbauer. Az új miniszterelnök az eddiginél valamivel szigorúbb munkarendet vezet be az országban. A románok ezentúl reggel hatkor kelnek, kétszer edzenek naponta, felhagynak a piával és a félkarú rablózással, biciklivel vagy gyalog járnak munkába, továbbá évente kétszer részt vesznek a kukorica- és krumpliszedő edzőtáborokban.

Hirdetés