Klaus Johannis előhúzta az adu ászt!

Johannis bedobta a titkos fegyvert! Durr bele, és a kis köcsög Ponta máris csak egy rossz emlék. Vigyázat: HUMORVESZÉLY!
Hirdetés

Megugrott Klaus Johannis népszerűsége, alig két nappal a második forduló előtt. Egy riporter ismét azzal vádolta, nagy nyilvánosság előtt, hogy oda akarja adni Erdélyt a magyaroknak. Az elnökjelölt, tőle merőben szokatlan módon, váratlanul kifakadt: „Ne idegesítsetek, mert az egész országot eladom a németeknek.”

Johannis fenyegetése nagy vihart kavart a jelenlevők soraiban. Voltak, akik egyszerűen nem tudtak tapsolni a döbbenettől. Mások viszont örömükben magasra hajították kucsmáikat. Ilyen csoda 1864, vagyis Cuza agrárreformja óta nem történt román földön.

„Alig várom, hogy Klaus uram legyen az elnök, me’ akkor lesz nekünk is Autobahnunk, Pitești-től Craiováig”, meséli egy Horezu-beli háziasszony, könnyekkel a szemében. Remélem, állja a szavát, és mindannyiunkat elad. Lehet, hogy így Brăila megye is… hát, ha nem is fog úgy kinézni, mint egy civilizált vidék, de legalább olyan lesz, mint Prahova.”

Hirdetés