Florin Piersic moderálja a Ponta-Johannis vitát

Egy biztos: jól fogunk szórakozni a Ponta-Johannis vitán. Egy ideig.
Hirdetés

Florin Piersicnek elege lett a Ponta-Johannis vita körüli feszkóból, és kezébe ragadta a gyeplőt.

A nemzet színésze állítólag felajánlotta a két elnökjelölt vitájának moderálását. Ha ez bekövetkezik, elképzelhető, hogy az elnökválasztás második fordulója késni fog, körülbelül két évet.

„Mi az, hogy új miniszterelnök, mi az, hogy külpolitika, meg korrupció elleni harc? Piti kis vackok ezek, fiúkák! Én aszondom, kezdjük a két jómadár emlékeivel, ’70 őszéről, amikor a Betyárkapitányt forgattam Colea Răutuval. Ihaj, megittunk egy fröccsöt, és mondom Coleának: Te Colea, né, milyen jól áll nekem ez a kucsma. Barna nyestprém kucsma volt, a kellékesek csináltak nekem, amikor egy nap kimentem teázni Grigore Moisil professzorral. Akkoriban ő a mezőgazdaság kibernetizálásával foglalkozott, én meg annyira, de annyira szerettem volna egy Brigitte Bardot-autogramot! Nagy ember. Nagy jellem. Volt egy unokatestvérem, aki ugyanabban a megyében gyerekeskedett, ahol Moisil professzor felesége. Volt neki egy piros Renault Gordinije…” Hát így kezdte a nagy színész az elnökjelölti vita tervének vázlatolását.

Mindkét tábor részéről pozitív visszajelzések érkeztek a Piersic-féle tervre, nyilatkozta a Központi Választási Iroda (BEC). Ilyen körülmények között az elnökválasztás második fordulójának várható időpontja 2016. október 9. „Természetesen csakis akkor, ha Piersic úr nem sajátítja ki a beszélgetést”, hangsúlyozta a BEC vezetősége.

Hirdetés