Szóra bírják a csontokat Csíkszeredában

A helyszín a Mikó-vár, ahol a nagysikerű Rippl-Rónai tárlat után csontok várják november 14-étől a nagyérdeműt.
Hirdetés

A héten hazaszállították Kaposvárra a Rippl-Rónai tárlat anyagát, jövő héten pedig már a Magyar Természettudományi Múzeum izgalmas, arcrekonstrukciós kiállítását, a Szóra bírt csontjaink című vándortárlatot fogadja a Csíki Székely Múzeum. Mint Gyarmati Zsolt múzeumigazgató elmondta, az elvárt látogatottsági számot mérték a Rippl-Rónai kiállításon, közel tizenhatezren voltak kíváncsiak az első modern magyar festő munkáira.

Az intézményvezető ugyanakkor közölte, hamarosan nem mindennapi tárlat érkezik a Mikó-várba. „Embertani kiállítást fogadunk a jövő héten, amelyen ismert magyar személyiségek arcrekonstrukcióit láthatják az érdeklődők. A Magyar Természettudományi Múzeum Szóra bírt csontjaink című vándortárlata többek között magyar királyok vagy Janus Pannonius fejét, arcát rekonstruálja. Érdekes szakmát ismerhetnek meg a látogatók: az arcépítész munkáját” – ismertette röviden a november 14-étől látogatható tárlatot.

Hozzáfűzte, hogy a kiállítás nemcsak az anyaországi múzeum anyagát ismerteti, hanem kiegészül a Székelyföldön utóbbi években végzett ásatások során felszínre hozott csontokból álló régészeti anyaggal.

 

Hirdetés