Nem Johannis, Ponta árulja a földet a székelyeknek!

Aki azt hitte, a bakszász árulja a Székelyföldet, rohadt nagyot téved! A Büszke Román seftel vele, a radameszi piacon!
Hirdetés

Victor Ponta már az elejétől fogva jóindulattal viszonyult az RMDSZ által beterjesztett, Székelyföld autonómiájára vonatkozó tervezethez. Ponta annak érdekében, hogy a II. fordulóban megkapja a magyarok szavazatait, megígérte az RMDSZ vezetőinek Székelyföld autonómiáját. Emlékeznek még arra, hogy a Ponta-kormány engedélyezte a székely zászló kitűzését? Megfeledkeztek Ponta és Frunda György barátságáról?

Az RMDSZ vezetői – hivatalosan – azt nyilatkozták, csütörtökön, vagyis ma döntenek arról, kit támogatnak az elnökválasztás második fordulójának két jelöltje közül. Kelemen Hunor november 3-i nyilatkozatából idézek: „Döntést fogunk hozni arról, hogy kit támogatunk, ami nagyon sok elemzéstől és nagyon sok adattól függ. Csütörtökön hozunk döntést. Meglehet, hogy Pontát támogatjuk, meglehet, hogy nem így döntünk.”

Hunor kijelentésével már jelezte, merre irányul az RMDSZ opciója:

Victor Ponta felé!

Kimutatta készségét a tárgyalásra, és jelezte, döntésük nagyon sok adattól és elemzéstől függ. Melyek, természetesen, Székelyföld autonómiájára vonatkoznak.

Ponta már kormányzása kezdete óta jóindulattal és engedményekre készen viszonyult az RMDSZ-hez. Frunda György a tanácsadója lett, mely kapcsolat teljes mértékben hozzájárult az RMDSZ-nek tett engedményekhez. Frunda már tegnap kifejezte a televízióban Ponta iránti támogatását, akit a romániai magyarok követeléseire nyitottnak tart, miközben Johannisról azt állítja, hogy mereven viszonyul ehhez a kérdéshez.

Ponta és az RMDSZ vezetőinek barátsága meglátszott akkor is, amikor a PSD-s parlamenti képviselők megtagadták Borbély László volt miniszter mentelmi jogának felfüggesztését. Emlékeznek még arra, hogyan támogatták a PSD-s börtönérettek Románia Parlamentjében az RMDSZ-es börtönérettet? Kell még más bizonyíték arra, hogy Ponta miként árulta el Romániát az RMDSZ tervei érdekében?

Míg ellenzékben volt, Ponta a székely zászló ellen üvöltözött. Amint kormányra került, és szüksége lett az RMDSZ parlamenti támogatására, engedélyezte a székely zászló kitűzését. Így aztán a magyarok törvényesen használják Székelyföld autonómiájának jelképét, teljes mértékben semmibe véve a román állam egységes jellegét, a Ponta-kormány engedélyével! Akarnak még bizonyítékokat a Ponta és RMDSZ közötti megállapodásra?

Amikor az RMDSZ meghirdette a Székelyföldre vonatkozó autonómiatervezetét, Victor Pontának, Románia miniszterelnökének nem volt határozott állásfoglalása a kezdeményezés ellen, mely destabilizálhatja Romániát.

Nem mondott határozott NEM-et az autonómiára!

Idén szeptember 11-én Csíkkozmáson járt, ahol kijelentette: „Ha az autonómia decentralizálást jelent”, akkor azt lehet mondani, hogy egy nyelvet beszél az RMDSZ-szel. „Én a párbeszéd, a bármiféle megbeszélés mellett vagyok, de ugyanakkor nagyon hiszek a decentralizálásban, és ha sikerül ezt együtt megvalósítanunk, akkor azután beszélhetünk a többiről is. (…) Ha a decentralizálás ugyanazt jelenti, akkor nincs semmiféle konfliktus köztünk, tökéletesen megértjük egymást.”

Ponta szeptember 11-i nyilatkozata világosan mutatja az RMDSZ Székelyföld autonómiájára vonatkozó tervezete iránti támogatását. Első látásra kétértelműen fogalmaz, hogy ezzel félrevezessen. De akinek van szeme és füle, tökéletesen érti Ponta üzenetét: a látszat megőrzése érdekében

decentralizálási tervnek állítja be

az autonómiatervezetet. Bár a decentralizálási tervezetek vitája során kihangsúlyozták a nem etnikai kritériumok szerinti régiósítás szükségességét és minden román politikus, a PSD-seket is beleértve egyetértett abban, hogy a három székelyföldi megye nem alkothat különálló régiót.

Ponta készsége a párbeszédre az erdélyi (sic! figyelemre méltó a váltás – a szerk.) magyar autonómia témájában világosan mutatja, hogy milyen mértékben hajlandó Ponta szavazatokért elárulni Románia érdekeit. Victor Ponta nyitott arra, hogy

elárulja a román népet,

Hirdetés

hogy elfelejtse az erdélyi románok 1000 évnyi történelmét, hogy minden áron Románia elnöke legyen! Milyen más bizonyítékokat akarnak Ponta hazaárulására?

Nyilvánvaló Ponta képmutatása. Amikor ellenzékben volt, minden erejével Székelyföld autonómiája ellen dolgozott. Emlékezzünk a 2011. május 30-i nyilatkozatra, amikor Brüsszelben létrehoztak egy képviseletet Székelyföld számára, és Ponta a román hatóságok reakciójának elmaradása miatt bírálta Bocot és Băsescut:

„Nagyon jó lenne, ha olyan román elnökünk és kormányfőnk lenne, akik kifejtenék Románia álláspontját. Egyelőre egy PDL-elnökünk és egy PDL-kormányfőnk van, akik – biztos vagyok abban, hogy a székelyek számára ez lefordíthatatlan – fac pe mortul în păpuşoi.” (Nagyjából: hallgatnak, mint szar a fűben – a szerk.)

Ponta most nem hallgat, mint szar a fűben, hanem közvetlenül az RMDSZ-szel tárgyal a magyarok szavazatairól, Székelyföld autonómiájáért cserébe.

Az RMDSZ főtitkára, Kovács Péter hétfőn, november 3-án kijelentette, hogy egy kisebbség érdekeit képviselő szervezet „nem engedheti meg magának, hogy érzelmek alapján hozzon döntést egy jelölt második fordulós támogatásáról”. Ez annak egyértelmű bizonyítéka, hogy az RMDSZ nem Johannist, hanem Victor Pontát fogja támogatni. A magyarok kisebbségiekként, a szolidaritási érzés alapján Johannisra szavaznának. De az RMDSZ nem ezt akarja, mert ezt érzelmi szavazásnak tartja. Az RMDSZ Victor Pontának akarja átengedni a romániai magyarok szavazatait, mert Ponta megígérte az RMDSZ vezetőinek a Székelyföld autonómiájáról szóló tervezet támogatását.

A Ponta és az RMDSZ közötti megállapodás ezen nyilvánvaló bizonyítékai ellenére Ponta házitévéi, az Antena 3 és a România TV olyan üzeneteket jelenítenek meg a képernyőkön, melyekben azt állítják, hogy Johannis odaadja a magyaroknak Erdélyt! A pofátlanság és a szégyentelenség csúcsa!

Ponta elárulja Romániát

és elfogadja Székelyföld autonómiáját, de Johannist vádolja pontosan azzal, amit ő, Victor Ponta tesz! Tiszta mocsok!

Victor Ponta az RMDSZ-szel Székelyföld elismeréséért kötött megállapodással ellopja a szavazatokat. Hát vakok Vadim, Funar és Diaconescu szavazói, hogy nem látják Ponta árulását? Ponta román szavazóit elvakítják Ponta választási ígéretei és nem látják Ponta árulását?

Amikor Ponta majd átülteti a gyakorlatba az RMDSZ-szel kötött megállapodását Székelyföld autonómiájának törvényi elismeréséről, emlékezzenek vissza, kire szavaztak 2014. november 16-án! Túl késő lesz!

Aki november 16-án Pontára szavaz, az Székelyföld autonómiáját szavazza meg!

Hirdetés