Megújulhat végre a szatmári színház

Ideje volt, három éve halogatják, Thália temploma meg közben roskadozik.
Hirdetés

Szerdán Dorel Coica polgármester aláírta a Szatmárnémeti Északi Színház felújítási munkálataira vonatkozó szerződést a Tarr&Tarr Kft.-vel. Szűcs Zsigmond, a városi önkormányzat beruházási osztályának vezetője szerint a megállapodásban 10 409 856 lejért (áfa nélkül) vállalta a kivitelező az ingatlan restaurálását, a határidő pedig 2015. december 31.

Csütörtökön közös terepszemlét tartanak, és a tervek szerint a polgármesteri hivatal hétfőn adja ki a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendeletet, így jövő héttől állhat neki a cég a restaurálásnak.

Szűcs Zsigmond szerint a több mint 120 éves színházépületen végzendő beavatkozásokra optimális esetben legalább 18 hónapos határidőt kellett volna adniuk a kivitelezőnek, azonban objektív okok miatt erre nem volt lehetőségük, így a cégnek erőltetett tempóban kell dolgoznia, hogy tartani tudja a határidőt.

A restaurálásra nyert összeg közel három éve elérhető a szatmárnémeti önkormányzat számára, azonban kezdetben a műszaki tervekben felfedezett problémák, majd a közbeszerzési eljárásra jelentkezett cégek által elkövetett hibák miatt csúszott a szerződéskötés.

Hirdetés