Ponta megbukik az első fordulóban

A felejtés ajándéka korral jár. Sajnos. Bárcsak feledné Victor Pontát a sok középkorú munkás, paraszt, lumpenproli is.
Hirdetés

Egy független választási előrejelzés keresztülhúzni látszik Victor Ponta számításait, ami az elnökválasztás első fordulóját illeti. Tekintettel arra, hogy a miniszterelnök szavazóbázisát képező román állampolgárok átlagéletkora meghaladja a 75 évet, előfordulhat, hogy a rá szavazó amnéziások, szenilisek és skizofrének egyszerűen megfeledkeznek állampolgári jogukról, melynek következtében a miniszterelnök nem jut be a második fordulóba.

„Mondok egy példát: Teleorman megyében annyira súlyos a helyzet a szenilis és amnéziás szavazókkal, hogy kénytelenek leszünk kizárólag az elhunyt állampolgárok szavazataira hagyatkozni. Azt ajánlom az ország polgármestereinek, járjanak el hasonló módon. Ebben a pillanatban úgy állunk, hogy ha csak az amnéziás öregek szavazataira számítanánk, rosszabb eredményt érnénk el, mint Monica Macovei, jelentette ki Liviu Dragnea egy választási értekezleten.

A helyzetet tovább súlyosbíthatják a szenilis választópolgárok gyermekei vagy unokái, akik nem emlékeztetik felmenőiket az elnökválasztásra. Sőt, az is előfordulhat, hogy otthonmaradásra buzdítják őket, hiszen máris kezdődik a Sevilla-Steaua összecsapás, és Duckadam remek formában van, minek következtében a Steaua könnyűszerrel megnyerheti a Kupagyőztesek Európa Kupáját.

Hirdetés