Honvédelmi kitüntetés székelyföldi elöljáróknak

Borboly Csaba és Tamás Sándor a nemzeti ünnep alkalmából vehette át Hende Csaba honvédelmi minisztertől a kitüntetést.
Hirdetés

Hende Csaba honvédelmi miniszter október 23-án kitüntetést nyújtott át Borboly Csabának és Tamás Sándornak, Hargita és Kovászna megyei tanácselnökeinek. Elismerésben részesítették Szőcs Gyula sepsiszentgyörgyi vállalkozót is.

Mindhármukat a Vay Ádám Honvédség és Társadalom Baráti Kör javaslatára tüntették ki. Borboly Csaba a Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatát tanúsító oklevél és kitüntetés átvételekor elmondta: „A kitüntetés nem nekem szól, hanem a Hargita megyei közösségnek, amely nagy erőfeszítéseket tesz az emlékhelyek ápolásáért, a múlt tiszteletéért, történelmünk megismeréséért. Ezt az elismerést az egész Hargita megyéért dolgozó csapat kapta, amelynek a képviseletében átvehettem, amellyel együtt dolgozom”.

Hasonlóképpen vélekedett Tamás Sándor is. „A nekünk adott díjjal tulajdonképpen Székelyföldet tüntette ki Magyarország honvédelmi minisztere. Akik javasoltak, és akik döntöttek, azért tették, mert a székelyföldi emberek, családok történelmi múlt iránti tiszteletét és a napi kitartó munkáját akarják elismerni” – fogalmazott.  

Hirdetés