Magyar kampány Johannisnak a Székelyföldön

A jobboldali szövetség sepsiszentgyörgyi vezetője arra számít: az RMDSZ ezúttal tartózkodni fog Victor Ponta nyílt támogatásától, hogy később ne legyen gond számára az elfordult választók visszaszerzése.
Hirdetés

Magyar nyelvű szórólapokat is nyomtatott, és kétnyelvű újságot indít, hogy államfőjelöltje, Klaus Johannis üzenetét a magyar választókhoz is eljutassa a Keresztény-liberális Szövetség (ACL) Kovászna megyei szervezete – közölte csütörtökön Mădălin Guruianu, az ellenzéki összefogásban résztvevő Nemzeti Liberális Párt (PNL) sepsiszentgyörgyi szervezetének vezetője.

A városi önkormányzati képviselő úgy vélekedett: a novemberi elnökválasztáson induló két magyar jelöltnek – Kelemen Hunornak, az RMDSZ, illetve Szilágyi Zsoltnak, az EMNP jelöltjének – semmi esélye sincs megnyerni a választást. Guruianu szerint ezért a romániai magyar választóknak érdemes lenne már az első fordulóban a legesélyesebb román jelöltek valamelyike mögé felsorakozniuk.

A magyarok nem hallgattak az RMDSZ-re a 2009-es államfőválasztáson, hiszen kevesebben szavaztak (az RMDSZ által támogatott) Mircea Geoanára, mint Traian Băsescura” – emlékeztetett Guruianu. Mint mondta, arra számít: az RMDSZ ezúttal tartózkodni fog Victor Ponta nyílt támogatásától, hogy később ne legyen gond számára az elfordult választók visszaszerzése.
 

Hirdetés