KüFa 0. Edition

Van egy tányérod? S há' öt lejed? Akkor foghatsz törököt. S meg is eheted!
Hirdetés

Hát, ez izgi. Mármint, hogy Kolozsváron beindul a KüFa. Küche Für Alle, azaz. Konyha mindenkinek, magyarán.

Van egy Kund nevű ember, aki Kolozsváron mesterizik. Szobrászat, UAD. Na. És van neki egy albérlete, annak meg egy kertje.

Namármost, ez a Kund kitalálta, hogy meghonosítja kies városunkban ezt a népkonyha cuccot. Került egy szakács is hozzá, nevezett Sebestyén Péter, a maga részéről leendő állatorvos, bár remélhetőleg már most állati jó séf. 

A két ötlet- és receptgazda október 19-én, vasárnap nyitja meg az albérleti kerti parti kapuit, egész pontosan délidőben (12.00), hogy aztán délután négykor lecsenghessen a lakoma.

Fontos! Az ad hoc konyha és étkezde a Someșului utca 45. szám alatt található.

Na de mi van az étlapon? Hát kérem, ex-elnyomó menü. Vagyis török. Első fogás: lencseleves. Második fogás: töltött padlizsán. Na jó, vineta. Mellé(k)fogás: ayran. Isteni, főleg annak, aki szereti.

Hirdetés

Mi kell még? Étkészlet. Nem feltétlenül ezüst. De azért legyen nálad bár tányér, meg bicska. Kanál? Villa? Döntsd el.

Ja. A beugró 5 kemény lej. Mer’ a kaja nem a kertben terem.

Ja, és még valami. Ezt beidézzük a Kund-féle szövegből, aztán mindenki rágja meg jól, mielőtt elindul zabálni. Szóval: „Küche Für Alle, ami annyit jelent, hogy Főzet Mindenkinek, ami továbbá magában rejti, hogy családias közegben ehetsz, ami azt jelenti, hogy nincs itt helye intoleráns hangnemnek, ami azt jelenti, hogy cigány, náci, buzi és ezek „ZÓ”-ja (cigányoZÓ, náciZÓ, buziZÓ) kénytelen lesz egymást eltűrni.”

Hirdetés