A magyar szurkolók már Bukarestben vannak

Komoly rendőri készültséggel várták a román fővárosban a Magyarországról érkezett drukkereket. Ne feledjük: szombat este Románia-Magyarország Eb-selejtezős labdarúgó-mérkőzés!
Hirdetés

A magyar szurkolókat szállító szerelvény szombaton kora délután futott be egy félreeső, használaton kívül helyezett bukaresti állomásra, ahol védőfelszerelésbe öltözött kommandósok, továbbá csendőrök százai, lovas rendőrök várták a magyar szurkolókat, miközben a levegőben a rendőrség helikoptere körözött.

Leszálláskor a drukkerek egy Magyarország feliratú több méteres zászlót feszítettek ki a vonat elé, ahol a román hírtelevíziók kameráinak tucatjai közvetítették élőben érkezésüket.

A vonaton utazó mintegy 800 magyar szurkoló a lelátókon megszokott „Ria-ria-Hungária!” és „Magyarok, magyarok!” buzdítást skandálva vonult a számukra előkészített több tucatnyi autóbusz felé, amelyekkel a stadion melletti, elkerített magyar szurkolói övezetbe szállítják őket.

Irina Drăgan, a román csendőrség szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy délig semmilyen komolyabb incidens nem történt a presztízsmérkőzésre készülő szurkolók körül.
A román média viszont arról számolt be, hogy a vonat hajnali kettőkor lépte át a határt és az útlevél-ellenőrzésnél néhány drukker sörösdobozokat és petárdákat dobált a peronra.

A magánúton érkező szurkolók egy része Székelyföldön töltötte az éjszakát és az ottani drukkerekkel együtt érkezik Bukarestbe.

A román fővárosban minden útkereszteződésben rendőröket látni. A kisautókkal, vagy buszokkal érkező magyar szurkolókat a város bejáratától rendőri felvezetéssel viszik a stadionhoz, ahol a magyar szektor mellett őrzött parkolót biztosítanak számukra.

Hirdetés

Tavaly szeptemberben, a Románia-Magyarország vb-selejtezőt megelőző randalírozás miatt 16 magyar drukkert egy évre kitiltottak a román stadionokból, 19-et pénzbírsággal sújtottak. Akkor összesen hatvan – magyar és román – szurkolót állítottak elő.

Idén országszerte 3000 csendőr és kétszerannyi rendőrt mozgósítottak a román-magyar meccs miatt.

Fotó: Ultras Liberi

Hirdetés