Medvét fogott udvarán egy zabolai lakos

Elege lett a háza udvarára rendszeresen bejáró medvéből egy háromszéki gazdának, most engedély nélküli vadászat miatt folyik eljárás ellene.
Hirdetés

Addig jár a maci az udvarra, amíg nem szorul a hurok – parafrazálhatnánk a szólást. Egy háromszéki gazdának ugyanis nagyon elege lett abból, hogy folyton az udvarán garázdálkodik a nagyvad, ezért csapdát állított neki. Mindez Zabolán történt.

A fiatal, 2-3 éves, mintegy 100 kilogrammos medvét a deréktáján fogta meg a hurok, az állat ordított, ezért a gazda a polgármesteri hivataltól kért segítséget.

Gheorghe Neagu, a Kovászna megyei Környezetvédelmi Igazgatóság vezetője elmondta: a zabolai polgármesteri hivatal riasztására vadászok, környezetvédők és rendőrök érkeztek a helyszínre. A hurokba fogott medvét sikerült elaltatniuk, sértetlenül kiszabadították, majd állatorvosi vizsgálatot követően visszavitték az erdőbe.

Az idős zabolai férfi ellen azonban engedély nélküli vadászat vádjával indított eljárást a rendőrség. Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő szerint a nyomozók vizsgálják az esetet, az azonban enyhítő körülménynek számít, hogy a 62 éves férfi az esetről értesítette a hatóságokat, és nem orvvadászat céljából, a bundájáért fogta be az állatot, hanem mert így akarta megvédeni birtokát.
 

Hirdetés