Bölöni: gyalázatos a román válogatott új himnusza

Nem kímélte a román illetékeseket a román válogatott egykori magyar tagja. Megkapta a magáét a himnuszt szerző Iris és a szövetség vezetői is.
Hirdetés

Durván ledorongolta a román labdarúgó-válogatott új himnuszát Bölöni László labdarúgóedző, a román válogatott marosvásárhelyi származású egykori játékosa. Mint ismeretes, a román szövetség nem bíz semmit a véletlenre, és a himnuszt, amelyet már román részről is sok bírálat ért – például fasisztoid ihletettségűnek nevezték – a szombat esti román-magyar Európa-bajnoki selejtező előtt játsszák le először nyilvánosan.

Aki a himnusz szövegét szerezte, értelmi szempontból nagyon, nagyon szerény képességekkel bír. Elküldeném Angliába, hogy hallgassa meg néhány ottani labdarúgóklub himnuszát. Őszintén szólva azt hiszem,

Afrikában is találhatnánk a román válogatotténál ihletettebb himnuszokat

– „méltatta” a románok körében közkedvelt Iris együttes által komponált szerzeményt a HotNews hírportál szerint.

De nem úszta meg maga az Iris sem. „Nem érdekel, ki szerezte. Akkor is ugyanez lenne a véleményem, ha a Beatles szerezte volna. Nem hallottam az Irisről, de lehet, hogy ez az én hibám, mivel már régóta elhagytam Romániát, és egyébként is Leonard Cohent szoktam hallgatni” – osztotta ki a bandát Bölöni.

„Azt hiszem, az Iris tagjai most minden áron meg akarták mutatni. De

az igazi gond nem is az Irisszel van, hanem azokkal, akik ezt elfogadták.

Hirdetés

Mindenütt vannak ostobák, Romániában, Magyarországon, Németországban és Zambiában is. De miért kell a 21. században is az ostobaságnak uralkodnia?” – tette fel a kérdést.

Bölöni szerint egyébként máris borítékolható, hogy kit tesznek majd felelőssé a románok az esetleges botrányokért. „Ha incidensek lesznek, a bozgorok lesznek a hibásak, akiknek el kellene hagyniuk az országot” – sommázott Bölöni, a románok által a magyarokra alkalmazott sértő megnevezésre utalva.

A román-magyar Eb-selejtezőt egyébként szombaton este héttől játsszák a bukaresti Nemzeti Arénában.
 

Hirdetés